Založ si blog

Ako vznikli hry

Na začiatok si položme jednoduchú otázku: „Čo je to hra?“ Jedná sa o istý typ činnosti vykonávanej prevažne vo voľnom čase, väčšinou s cieľom odreagovať sa alebo sa na istý čas pobaviť. Ale ako vlastne hry vznikli?

Samotné hry vlastne vznikli ešte v staroveku, keď ľudia prišli na to, že môžu porovnávať svoje výkony. Tak v podstate vznikli Olympijské hry v Grécku a odvtedy sa hry a ich princíp vyvíjali do dnešnej formy po viac než 2000 rokov.

Postupný vývoj hier do dnešnej podoby sa začal v podstate až v 19. a 20. storočí, kedy taktiež začali vznikať rôzne hry a športy, do ktorých sa deti môžu zapájať už odmalička. Medzi najpopulárnejšie športové hry dodnes patria futbal, hokej, tenis a basketbal. Rozmach vo vývoji hier nastal vynálezom rôznych hračiek, spoločenských hier a spotrebnej elektroniky. Práve hry vytvorené formou spotrebnej elektroniky zaznamenali neuveriteľný nárast a pritom málokto vie že to, čomu dnes hovoríme videohry vzniklo už v 50-tych rokoch 20. storočia. Samozrejme, nie v tej istej podobe. Činnosť, ktorú v tej dobe musel vykonávať počítač o veľkosti dvoch miestností, ktorý musel byť obsluhovaný niekoľkými dospelými ľuďmi sa za polstoročie podarilo miniaturizovať do takej podoby, že ju zvládne vykonávať štvorročné dieťa a svoj smartfón, ktorý je miliónkrát výkonnejší ako počítače z 50. rokov, si môže bez problémov zobrať so sebou do vrecka.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1011x
Priemerná čítanosť článkov: 1011x

Autor blogu

Kategórie

Archív