Založ si blog

Ako vznikli hry

Na začiatok si položme jednoduchú otázku: „Čo je to hra?“ Jedná sa o istý typ činnosti vykonávanej prevažne vo voľnom čase, väčšinou s cieľom odreagovať sa alebo sa na istý čas pobaviť. Ale ako vlastne hry vznikli?

Samotné hry vlastne vznikli ešte v staroveku, keď ľudia prišli na to, že môžu porovnávať svoje výkony. Tak v podstate vznikli Olympijské hry v Grécku a odvtedy sa hry a ich princíp vyvíjali do dnešnej formy po viac než 2000 rokov.

Postupný vývoj hier do dnešnej podoby sa začal v podstate až v 19. a 20. storočí, kedy taktiež začali vznikať rôzne hry a športy, do ktorých sa deti môžu zapájať už odmalička. Medzi najpopulárnejšie športové hry dodnes patria futbal, hokej, tenis a basketbal. Rozmach vo vývoji hier nastal vynálezom rôznych hračiek, spoločenských hier a spotrebnej elektroniky. Práve hry vytvorené formou spotrebnej elektroniky zaznamenali neuveriteľný nárast a pritom málokto vie že to, čomu dnes hovoríme videohry vzniklo už v 50-tych rokoch 20. storočia. Samozrejme, nie v tej istej podobe. Činnosť, ktorú v tej dobe musel vykonávať počítač o veľkosti dvoch miestností, ktorý musel byť obsluhovaný niekoľkými dospelými ľuďmi sa za polstoročie podarilo miniaturizovať do takej podoby, že ju zvládne vykonávať štvorročné dieťa a svoj smartfón, ktorý je miliónkrát výkonnejší ako počítače z 50. rokov, si môže bez problémov zobrať so sebou do vrecka.

taraba

Taraba odvolal riaditeľa Správy NP Slovenský kras Milana Olekšáka

02.05.2024 10:52

Poverený riadením národného parku bude od piatka Martin Golian.

Čína, Záplavy, Povodne, Lejaky, záchranári na člne

Počet obetí nešťastia v Číne, kde sa po silných dažďoch prepadla diaľnica, stúpol na 48

02.05.2024 10:39

Čínska štátna televízia CCTV podľa agentúry AFP uviedla, že kolaps bol "prírodnou katastrofou", ku ktorej došlo "pod vplyvom vytrvalého silného dažďa".

študenti, Brezno, Nostalgia

V Brezne sa vrátili desiatky rokov v čase. Okrem socialistického bytu nechýba ani vyšetrovacia miestnosť ŠtB

02.05.2024 10:34

Nostalgia za minulými časmi, ktoré nemuseli byť ideálne, no zato plné pekných spomienok z detstva či mladosti, určite zasiahne nejedného návštevníka breznianskej expozície zo života socializmu.

Europarlament / Europoslanci /

Aké právomoci má Európsky parlament?

02.05.2024 10:30

Ako europarlament svoje právomoci vykonáva a aký vplyv majú jeho rozhodnutia na každodenný život občanov EÚ vrátane Slovenska?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1015x
Priemerná čítanosť článkov: 1015x

Autor blogu

Kategórie

Archív