Založ si blog

Ako vznikli hry

Na začiatok si položme jednoduchú otázku: „Čo je to hra?“ Jedná sa o istý typ činnosti vykonávanej prevažne vo voľnom čase, väčšinou s cieľom odreagovať sa alebo sa na istý čas pobaviť. Ale ako vlastne hry vznikli?

Samotné hry vlastne vznikli ešte v staroveku, keď ľudia prišli na to, že môžu porovnávať svoje výkony. Tak v podstate vznikli Olympijské hry v Grécku a odvtedy sa hry a ich princíp vyvíjali do dnešnej formy po viac než 2000 rokov.

Postupný vývoj hier do dnešnej podoby sa začal v podstate až v 19. a 20. storočí, kedy taktiež začali vznikať rôzne hry a športy, do ktorých sa deti môžu zapájať už odmalička. Medzi najpopulárnejšie športové hry dodnes patria futbal, hokej, tenis a basketbal. Rozmach vo vývoji hier nastal vynálezom rôznych hračiek, spoločenských hier a spotrebnej elektroniky. Práve hry vytvorené formou spotrebnej elektroniky zaznamenali neuveriteľný nárast a pritom málokto vie že to, čomu dnes hovoríme videohry vzniklo už v 50-tych rokoch 20. storočia. Samozrejme, nie v tej istej podobe. Činnosť, ktorú v tej dobe musel vykonávať počítač o veľkosti dvoch miestností, ktorý musel byť obsluhovaný niekoľkými dospelými ľuďmi sa za polstoročie podarilo miniaturizovať do takej podoby, že ju zvládne vykonávať štvorročné dieťa a svoj smartfón, ktorý je miliónkrát výkonnejší ako počítače z 50. rokov, si môže bez problémov zobrať so sebou do vrecka.

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

vojna na Ukrajine, energetika, DTEK

ONLINE: Ukrajinci vedia, čo potrebuje ich energetika - Patrioty

03.05.2024 06:00

Ukrajinskí energetici vedia, čo potrebuje ich sektor, ktorý je terčom ruských rakiet. Protiraketové systémy ako je Patriot.

Russia Ukraine War

Utekajú Ukrajinci pred brannou povinnosťou za hranice? Ficova vláda stojí pred otázkou ich návratu do vlasti

03.05.2024 06:00

Ukrajina potrebuje viac bojových posíl v uniformách a potrebuje ich čím skôr

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1017x
Priemerná čítanosť článkov: 1017x

Autor blogu

Kategórie

Archív